SPREKERS

Op het Jaarcongres Tandheelkunde op 29 november 2019 ontmoet u verschillende experts. Zij delen de laatste ontwikkelingen en belangrijkste onderzoeksresultaten in hun presentaties.


Dirk Neefs

Dirk Neefs

tandarts, Mondrehabilitaties met implantaten, Tandartspraktijk B-Dent en DD Care


Dirk Neefs studeert af als tandarts op de vrije Universiteit van Brussel in 1987.

Hij begint te werken in de praktijk van zijn vader . In 1997 behaalt hij het universitair Masterdiploma orale rehabilitaties met tandimplantaten aan de universiteit van Luik. Hij start in het jaar 2000 zijn eigen praktijk op.

In het jaar 2002 besluit hij zijn rustige leven in Antwerpen een tijd vaarwel te zeggen en verhuist naar Barcelona waar hij tot 2006 werkt. Daarna vertrekt hij naar Asturias waar hij sindsdien woont met zijn vrouw en jongste zoon.

Al 17 jaar neemt Dirk elke 2 weken een vliegtuig naar België om zijn kinderen te zien en zijn praktijk in Antwerpen te runnen. Tussendoor vindt hij nog de tijd in heel Europa voordrachten te geven. Hij werd uitgenodigd als gastspreker op de universiteit san Pablo CEU van Valencia en op congressen in o.a. Bilbao,Leon,Nice, Dublin.

Hij maakt ook deel uit van de medische adviesraad van Apoqlar om de dentale applicatie van de Hololens mee te helpen ontwikkelen.

Dirk heeft ook enkele tandheelkundige patenten op zijn naam staan.

In december was hij gastspreker op het 2018 TEDx event te Antwerpen .

Dirk verzorgt een lezing over een verfrissende blik op tandheelkunde.


Irfan Abas

Irfan Abas

tandarts, Orale implantologie & restauratieve tandheelkunde, Tandarts Abas


Irfan Abas is gespecialiseerd in Orale implantologie & restauratieve tandheelkunde. Na zijn tandartsbul (ACTA 2008) heeft hij ook in 2014 de 4-jarige opleiding tot Restauratief tandarts afgerond en is hiervoor erkend door de NVVRT en EPA. Naast zijn eigen praktijk in Bussum (tandartsabas.nl), geeft hij (inter)nationaal regelmatig lezingen in zijn vakgebied en is hij ook redacteur en auteur voor TandartsPraktijk.

Irfan verzorgt de lezing: Door planning & timing esthetisch implanteren.


Erik Jan Muts

Erik Jan Muts

MP3 Tandartsen
.


Erik-Jan Muts voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien werkzaam bij MP3 Tandartsen te Apeldoorn. Hij specialiseert zich met name in de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Erik-Jan is bestuurslid van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry (DAED).

Erik-Jan verzorgt een lezing over vervelende vlekken.


Guus van den Bosch

Guus van den Bosch

tandarts, uitgebreide restauratieve tandheelkunde en non-invasieve composiettechnieken, groepspraktijk in Numansdorp, Zuid-Holland


Guus van den Bosch (Rijksuniversiteit Utrecht 1985) heeft een groepspraktijk in Numansdorp, Zuid-Holland. In deze praktijk houdt hij zich twee dagen per week bezig met uitgebreide restauratieve tandheelkunde en non-invasieve composiettechnieken. Hij is 30 jaar een gedreven beeldhouwer, en hij heeft samen met Sjoerd Bakker,  voor het tandheelkundig onderwijs, vernieuwende modules morfologie ontwikkeld, met als titel: ”ontdek de beeldhouwer in uzelf”.

Guus verzorgt een lezing over compodontics: is composiet een alternatief voor orthodontie?


Dieuwertje de Groot – Kuin

Dieuwertje de Groot – Kuin

endodontoloog

.


Dieuwertje de Groot-Kuin studeerde in 2010 af aan het ACTA. Van 2011-2014 werkte zij als docent aan het Radboud UMC bij de vakgroep Orale Functieleer en in 2017 rondde zij de opleiding tot tandarts-endodontoloog af. Zij is actief als bestuurslid bij TEN en is country representative voor de NVvE bij de ESE. Zij is bijzonder geïnteresseerd in trauma en apicale microchirurgie.

Dieuwertje verzorgt een lezing over als pijnstillers niet werken bij een pijnlijke parodontitis apicalis is antibiotica geïndiceerd.


Dien Gambon

Dien Gambon

tandarts-pedodontoloog, docent UMCG afd kindertandheelkunde, gastmedewerker ACTA afd Orale Biochemie


Dien Gambon studeerde in 1986 af aan de R.U.U. Ze was lange tijd werkzaam in de algemene praktijk en Centra voor Bijzondere Tandheelkunde. In 2005 startte ze met de Bambodino Kinderpraktijk waar ze tot 2018 werkzaam was. In 2011 promoveerde ze op het onderwerp: Tanderosie bij kinderen: risicofactoren in het dagelijks leven in de 21e eeuw. Momenteel werkt ze als docent UMCG –CTM afdeling kindertandheelkunde en doet ze onderzoek aan de afdeling Orale biochemie van ACTA. Ze publiceert regelmatig tandheelkundige artikelen en geeft presentaties op congressen.

Dien verzorgt een lezing over kindertandheelkunde; van curatief naar preventief: tien tinten zwart.


Dr Erik Reukers

Dr Erik Reukers

orthodontist, orthodontistenpraktijk Reukers Nijmegen


Dr. Erik Reukers is orthodontist in Nijmegen. Hij publiceert regelmatig over orthodontische onderwerpen in “Tandartspraktijk”. Daarnaast is hij examinator voor de Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen. Hij is onder andere lid van het Autotransplantatieteam Nijmegen en van de Academy for Sportsdentistry.

Erik benadert zijn patiënten met een brede blik. Meestal zijn er voor hetzelfde probleem meerdere oplossingen mogelijk. Samen met de patiënt en de andere deelgebieden binnen de tandheelkunde probeert hij tot een zo optimaal mogelijk behandelplan te komen voor iedere individuele patiënt.

Erik verzorgt een lezing over wat elke tandarts moet weten over orthodontie.


Maurits de Kuijper

Maurits de Kuijper

tandarts, Centrum Tandheelkunde en Mondzorgkunde, UMCG / Mondzorgcentrum Winschoten


Maurits de Kuijper (17 mei 1989) studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide de studie in 2014. Vanaf november 2015 is hij gestart met een promotietraject over de restauratie van uitgebreide endodontisch behandelde elementen middels direct composiet en endokronen. Per september 2018 begeleid hij studenten binnen het FIXED-programma bij het vervaardigen van kroon- en brugwerk. Tevens is hij werkzaam bij Mondzorgcentrum Winschoten.

Maurits verzorgt een lezing over Think inside the box!


Wiebe Derksen

Wiebe Derksen

Tandartspraktijk Rijnzigt, ACTA, Tandarts-implantoloog, PhD student


Wiebe Derksen is in 2010 (Cum Laude) afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2012 startte hij een promotietraject op het ACTA naar digitalisering in de implantologie. In dezelfde periode ronde hij de 3-jarige postgraduate opleiding Orale-Implantologie en Prothetische Tandheelkunde af. Samen met zijn vader Ben Derksen voert hij een algemene- en verwijspraktijk voor restauratieve tandheelkunde en implantologie in Arnhem.

Wiebe verzorgt een lezing over digitale tandtechniek voor implantologie; wat kunt u zelf doen?


Dr. Hans van Pelt

Dr. Hans van Pelt

restauratief tandarts (NVvRT) en EPA erkend prosthodontist


Dr. Hans van Pelt was 1978-1985 full-time verbonden aan de afdeling Prothetische Tandheelkunde. Daarna startte hij een algemene (groeps)praktijk in 1984 en werkte daar tot 1999.
Van 1991 – 2011 was hij verbonden aan het Martini Ziekenhuis in Groningen voor prothetische en restauratieve behandelingen in samenwerking met de afdeling Mond-Kaak en Aangezichtschirurgie. In 2004 heeft hij er een Afdeling Bijzondere en Restauratieve Tandheelkunde opgezet dat in 2011 is overgegaan in een CBT. 
Sinds 2000 is hij weer verbonden aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorg  van het Universitair Medisch Centrum Groningen en verzorgt hij onderwijs in “Restauratieve en Reconstructieve Tandheelkunde”.
Zijn huidige werkzaamheden verdeelt hij over het  UMC Groningen en (sinds juli 2011) een verwijspraktijk voor (Proclin) in Rotterdam. In december 2010 is hij door de EPA erkend als Prosthodontics. In 2015 is hij erkend als Restauratief Tandarts NVVRT (opgericht in 1998) waarvan hij mede-oprichter en erelid is sinds 2015. Sinds 1986 is hij actief als docent in het PostAcademisch Onderwijs in Nederland en voor het NiVVT in België. Van 2012-2019 was hij hoofdredacteur van het vaktijdschrift Tandartspraktijk.

Hans verzorgt een lezing over afbouwen met visie: extraheren kan altijd nog.


Teun Domburg

Teun Domburg

algemeen practicus, mede-eigenaar van Tandartsenpraktijk Ouddorp, hoofdredacteur TP.


Teun Domburg heeft zijn studie aan het ACTA gevolgd, van 1992-1998. Na diverse waarnemingen, onder andere in de praktijk van zijn vader, is hij in 2000 met twee collega’s een maatschap begonnen in Ouddorp. Dat is intussen een grote praktijk waar eerlijke en degelijke algemene tandheelkunde samen met preventie voorop staan. Teun is op dit moment werkzaam als algemeen practicus.

Daarnaast is hij sinds 2015 lid van de redactie van TP en sinds dit jaar hoofdredacteur.

Teun is samen met Marleen de Groot dagvoorzitter bij het Jaarcongres Tandheelkunde 2019.


Marleen de Groot

Marleen de Groot

tandarts-docent, staflid in de expertisegroep Endodontologie, tandartspraktijk de Groot


Marleen de Groot studeerde in 2000 af in Groningen en voert sinds 2002 een eigen algemene praktijk in Stad Groningen waarin zij, ook op verwijzing, relatief veel tijd in de endodontologie steekt. Daarnaast werkt zij als tandarts-docent op de universiteit en is zij staflid in de expertisegroep Endodontologie. Marleen is daarnaast redactielid van TP, schrijft regelmatig columns, en draagt graag op creatieve en relativerende wijze bij aan een prettige communicatie tussen tandheelkundigen onderling maar ook tussen tandheelkundigen en dentale leken.

Marleen is samen met Teun Domburg dagvoorzitter bij het Jaarcongres Tandheelkunde 2019.