Image

SPREKERS

Op het TP Jaarcongres Tandheelkunde | Tandarts & Leefstijl op vrijdag 26 november 2021 ontmoet u verschillende experts. Zij delen de laatste ontwikkelingen en belangrijkste onderzoeksresultaten over gezonde leefstijl in hun presentaties.


Monique Danser

Dr. Monique Danser
Parodontoloog, Course director Oral Health Sciences Periodontology Program, ACTA


Monique Danser is afgestudeerd in 1988 en is sinds 1989 werkzaam bij de sectie parodontologie. Tot 2000 is zij werkzaam geweest in de algemene praktijk. In 1996 promoveerde zij op het proefschrift “The prevalence of periodontal bacteria colonizing the oral mucous membranes”.  Sinds 2007 is zij parodontoloog erkend door de NVvP. In 2019 is zij afgetreden als voorzitter van de NVvP (Nederlandse Vereniging  voor Parodontologie) en toegetreden als penningmeester van de EFP (European Federation for Periodontology). Op het ACTA heeft zij verschillende functies bekleed. Op dit moment is zij werkzaam  binnen de stafkliniek parodontologie en course director van de opleiding tot parodontoloog binnen ACTA.


Claar van der Maarel-Wierink

Dr. Claar van der Maarel-Wierink
Tandarts-geriatrie, MondVitaal, SBT en ACTA


Dr. Claar van der Maarel-Wierink, tandarts-geriatrie, promoveerde op het onderwerp ‘Dysphagia and poor oral health: significant risk factors of aspiration pneumonia in frail older people’. Haar praktijk MondVitaal is een praktijk met speciale aandacht voor kwetsbare ouderen. Daarnaast is zij werkzaam bij SBT, ACTA en voorzitter van de opleiding tandarts-geriatrie.


Dien Gambon

Dr. Dien Gambon
Tandarts-pedodontoloog, UMCG CTM /ACTA


Dien Gambon, tandarts-pedodontoloog, studeerde in 1986 af aan de R.U.U. Ze was lange tijd werkzaam in de algemene praktijk en Centra Bijzondere Tandheelkunde. In 1995 startte ze een de gespecialiseerde kinderpraktijk te Rotterdam waar ze tot 2018 als tandarts-pedodontoloog/ zorgcoördinator werkzaam was. In 2011 promoveerde ze op het onderwerp: Dental erosion in children: riskfactors in de 21th century.  Naast haar werkzaamheden bij de expertisegroep kindertandheelkunde UMCG-CTM en als gastmedewerker bij de afdeling Orale biochemie ACTA, publiceert zij regelmatig tandheelkundige artikelen en geeft zij presentaties op binnen- en buitenlandse congressen. Daarnaast is zij redacteur/auteur bij het tandartsenblad TandartsPraktijk en verbonden aan het NTVT.


Ivo Krejci

Prof. dr. Ivo Krejci
University of Geneva,
SwitzerlandProf. dr. Ivo Krejci received his dr. med. dent. degree in 1986 and his Privatdozent (Switzerland) in 1993 from the University of Zurich, Switzerland. He is Fellow of the Academy of Dental Materials and has a postgraduate specialization training diploma of the Swiss Society of Preventive and Restorative Dentistry. Prof. Krejci has published over 350 articles and book chapters on restorative topics and is author of several text books. Prof. Krejci has supervised more than 60 doctoral theses and has lectured on numerous international scientific meetings and continuing education courses. He is currently Ordinary Professor and Chairman of the Division of Cariology and Endodontology and Director of the Department of Preventive Dentistry and Primary Dental Care at the University of Geneva, Switzerland where he maintains an intramural private practice. He also serves as the scientific consultant for the School of Dental Hygienists in Geneva.


Erik Schut

Erik Schut
Eigenaar, Centrum voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie TilburgErik is begonnen als fysiotherapeut en via de chinese geneeskunde/acupunctuur en orthomoleculaire geneeskunde terecht gekomen bij de klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Binnen deze wetenschap worden de verbanden tussen alle deelgebieden in de geneeskunde bestudeerd om te komen tot een nog beter begrip over het ontstaan van vooral chronische ziektebeelden.


Tom van 't Hek

Tom van 't Hek
Dagvoorzitter, oud huisartsMonique Danser is afgestudeerd in 1988 en is sinds 1989 werkzaam bij de sectie parodontologie. Tot 2000 is zij werkzaam geweest in de algemene praktijk. In 1996 promoveerde zij op het proefschrift “The prevalence of periodontal bacteria colonizing the oral mucous membranes”.  Sinds 2007 is zij parodontoloog erkend door de NVvP. In 2019 is zij afgetreden als voorzitter van de NVvP (Nederlandse Vereniging  voor Parodontologie) en toegetreden als penningmeester van de EFP (European Federation for Periodontology). Op het ACTA heeft zij verschillende functies bekleed. Op dit moment is zij werkzaam  binnen de stafkliniek parodontologie en course director van de opleiding tot parodontoloog binnen ACTA.


Lucien Engelen

Lucien Engelen
CEO,
Transform.HealthMet zijn bedrijf Transform.Health werkt Lucien Engelen op het snijvlak van innovatie en strategie en adviseert hij directies, overheden, bedrijven en professionals. Hij is Edge Fellow voor het Deloitte Center for the Edge (Amsterdam, Melbourne en San Francisco) en Faculty member bij de Singularity University in Silicon Valley en in Nederland. Zijn modus operandi is uitdagend, soms provocerend maar altijd techno-realistisch. Zijn doel is om zich voor te bereiden op een zachte landing in de toekomst en tegelijkertijd een wereldwijd en duurzaam zorgsysteem voor iedereen te creëren. Zijn nieuwste boek, Augmented Health(Care), beschrijft welke dramatische veranderingen voor de gezondheid en de gezondheidszorg in het verschiet liggen.


Peter Thoolen

Peter Thoolen
Tandarts, Oisterwijkkliniek Tandheelkunde, Lassus Tandartsen Oisterwijk en AmsterdamTandarts implantoloog NVOI, restauratief tandarts NVVRT, EPA prosthodontist, met een eigen visie op “comprehensive“ tandheelkunde. Sterk pleidooi voor de gestructureerde interdisciplinaire aanpak van gebitsproblematiek gericht op het stellen van een diagnose! 
In 1982 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Docent CEPCD en CEPID klinische scholingsprogramma’s in de Oisterwijkkliniek. Verwijspraktijk voor Implantologie, Parodontologie en Reconstructieve Tandheelkunde in Oisterwijk.